Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszne, migdałowe rogaliki!

7 marca 2017

Jeśli nie masz pomysłu na deser to powinnaś pomyśleć nad tym, aby upiec pyszne, niewielkie rogaliki pachnące migdałami. Są wręcz idealne, takie na jeden kęs, do towarzystwa przy popołudniowej herbacie. Możesz także podać je na deser dla sowich dzieci, męża, albo gości. Te pyszne i delikatne rogaliki doskonale sprawdzą się także jako prezent, jeśli tylko odpowiednio je zapakujemy. Poniżej znajdziesz przepis oraz krótki poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne rogaliki pachnące migdałami. Przeczytaj go koniecznie!

Składniki niezbędne do przygotowania pysznych i delikatnych rogalików pachnących migdałami!

Do przygotowania pysznych i delikatnych rogalików pachnących migdałami wcale nie potrzebujesz zbyt wielu skomplikowanych składników. Dlatego, zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznych i delikatnych rogalików pachnących migdałami to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. Przede wszystkim w Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: 420 gram mąki, 100 gram cukru brązowego oraz jedno jajko. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie produkty jak: pół szklanki posiekanych obranych migdałów, dwie łyżki ekstraktu z wanilii albo ziarenka z laski wanilii, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 200 gram masła, szczypta soli oraz dwie łyżki cukru pudru do dekoracji. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to najwyższa pora zabrać się za przygotowanie pysznych i delikatnych rogalików pachnących migdałami!

Sposób przygotowania pysznych, przygotowania pysznych i delikatnych rogalików pachnących migdałami!

Na początku musisz dokładnie mąkę przesiać z proszkiem, po czym trzeba dodać cukier, sól, jajko, masło oraz wanilię. Gdy już to zrobisz to z podanych składników musisz starannie wyrobić ciasto, które będzie idealnie gładkie. Dopiero na końcu ciasto możesz wymieszać z migdałami. Następnie należy uformować dwa wałki i wstawić do lodówki na godzinę. Gdy minie godzina to trzeba pokroić wałki na 3-4 centymetrowe kawałki(można użyć silikonowych foremek, które wcześniej koniecznie musimy wysmarować masłem oraz oprószyć dokładnie mąką). Gdy to zrobimy to nasze rogaliki trzeba wykładać na wyłożoną papierem do pieczenia, oprószoną mąką blaszkę. Potem musisz piekarnik nagrzać do 155 stopni Celsjusza z teromoobiegiem (w piekarnikach bez termo obiegu należy ustawić do 175 stopni Celsjusza). Ciasto piec około 20 minut do zarumienienia. Na koniec, po wyjęciu, gdy ostygną, oprószyć cukrem pudrem. I gotowe! Smacznego! Ciesz się smakiem niesamowitych i delikatnych rogalików pachnących migdałami razem z rodziną i najbliższymi! Tak przygotowane rogaliki można przechowywać w słoiku lub metalowej puszce do pięciu dni.